Які види спорту в тренді у 2024?

 
Спорт, Украина


Звісно, що топ-1 серед найпопулярніших видів спорту у світі залишається футбол. Кількість футбольних вболівальників становить близько 4 мільярдів людей, тобто, це половина населення земної кулі. На другому місці за популярністю баскетбол, за яким слідкують близько 2,7 мільярда людей. В даній статі ми розповімо про види спорту, які знаходяться в світових трендах у 2024 році. Деякі з них вас неодмінно здивують. Поїхали!

Крикет

І одразу ж перша несподіванка, на 3-му місці за популярністю – крикет. За ним спостерігають близько 2,5 мільярди вболівальників по всьому світу. Крикет зародився в Англії, однак найбільшого визнання він здобув саме в британських колоніях. Крикет залишається найбільш розвиненим видом спорту Індії, Австралії та на Шрі-Ланці. Річ у тім, що населення Індії становить близько 1,4 мільярда, тому кожен другий вболівальник у крикеті є індійцем. До речі, капітан збірної індії з крикету заробляє близько 25 млн доларів на рік, що становить приблизно стільки, скільки зарплата топових світових футбольних зірок.

Звісно, що топ-1 серед найпопулярніших видів спорту у світі залишається футбол. Кількість футбольних вболівальників...

Хокей

Іншим трендовим видом спорту у світі залишається хокей. За ним спостерігають близько двох мільярдів людей по всій планеті. Найбільшою популярністю хокей користується у країнах Північної Америки, а також Центральної та Західної Європи. Найбільш престижною хокейною лігою у світі є НХЛ (національна хокейна ліга), де грають найкращі команди зі США та Канади.

Хокей приваблює своєю динамічністю та великою кількістю закинутих шайб. Також температура на льоду підігрівається постійними бійками та силовими прийомами між гравцями. Кількість бійок складає приблизно 0,32 в середньому за гру в НХЛ. Цікавим є той факт, що за статистикою глядачі бачать шайбу лише протягом 10 % від загального часу гри, оскільки через величезну швидкість наш зір просто не може її зафіксувати.

Волейбол

А найпоширенішим видом спорту у світі, як не дивно, є волейбол. Річ у тому, що у світі зареєстровано 222 волейбольні федерації. Однак, на жаль, у волейбол не вливають скільки фінансів, як у футбол чи бокс, також даному спорту не вистачає медійності, тому він не може досягнути рівня своїх конкурентів.

Американський футбол

Найпопулярнішим видом спорту у США є, звісно ж, американський футбол. За ним спостерігають близько 520 мільйонів глядачів у всьому світі, а 37% мешканців США вважають його улюбленим видом спорту. Найпопулярнішою лігою американського футболу є НФЛ. А більшість американських шкіл, коледжів та університетів мають свої футбольні команди.

Гольф

Гольф також входить до світових спортивних трендів. Найбільшою популярністю він користується серед жителів США та Великої Британії. Гольф здобув свою популярність через простоту, у нього грають абсолютно всі – чоловіки, жінки, молоді, старі, бізнесмени, чиновники. Гольф не потребує великих фізичних навантажень, тому його може опанувати кожен.

До речі, у гольф грали на Місяці американські астронавти. Командир корабля «Аполлон-14», астронавт Алан Батлер Шепард взяв в експедицію на Місяць три м’ячі для гольфу та головку від айрону №6 (ключки для гольфу), ставши першим, хто зіграв у гольф поза межами Землі.

Бокс

Ну і звісно, що серед топових видів спорту залишається бокс. Він є популярним у всьому світі, а за боксерами у ринзі спостерігає близько 900 мільйонів уболівальників. Кожна країна має власного чемпіона та підтримує його у кожному поєдинку. А розвиток сильного характеру та відваги спонукає батьків віддавати своїх дітей на заняття з боксу ще змалку.

Якщо ви вирішили спробувати власні сили у будь-якому із цих видів спорту, чи, навіть, у тому виді, якого не було перелічено у даній статі – все необхідне спорядження для тренувань ви знайдете у Sportano.ua.

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.






Уважаемые читатели! По требованию Роскомнадзора ужесточаются правила публикации комментариев.

Запрещены к публикации комментарии с заведомо ложной информацией о проведении СВО ВС РФ на территории Украины, комментарии содержащие экстремистские высказывания, оскорбления, фейки.

Администрация Сайта вправе удалять комментарии и блокировать аккаунты без предварительного уведомления. Спасибо за понимание!

Размещение ссылок на сторонние ресурсы запрещено!


  • Сентябрь 2024
    Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
    « Август    
     1
    2345678
    9101112131415
    16171819202122
    23242526272829
    30  
  • Подписка на новости Политнавигатора



  • Спасибо!

    Теперь редакторы в курсе.